Yediot Ahronot, Mısır eski firavunları Enver Sedat ve Hüsnü Mübarek’e, İsrail’e güvenlik kazandırdıkları için teşekkür etti.

  • 19 Nisan 2015
  • 1.047 kez görüntülendi.
Yediot Ahronot, Mısır eski firavunları Enver Sedat ve Hüsnü Mübarek’e, İsrail’e güvenlik kazandırdıkları için teşekkür etti.

Siyonist İsrail gazetesi Yediot Ahronot, Mısır eski cumhurbaşkanları Enver Sadat ve Hüsnü Mübarek’i, İsrail’e güvenlik kazandırdıkları için teşekkür etti.

Filistin SEMA Haber ajansının bildirdiğine göre Eitan Haber dün Yediot Ahronot gazetesindeki bir yazısında, Mısır’ın dönem cumhurbaşkanı Enver Sadat gibi kişilerin Kemp David anlaşmasını imzalayarak, güvenliği İsrail’e hediye ettiğini bildirdi.

Haber yazısının bir bölümünde şöyle diyor: Kamp David anlaşması iptal edilmemesi gerekir, zira İsrail 1973 yılında 3 bin askerini kaybetti ve 1967 savaşında ise 500 askerini kaybetmişti. Bu iki savaş ortasındaki zaman diliminde vuku bulan çatışmalarda ise bin civarında İsrail askeri öldürüldü. Şimdi ise bu anlaşmanın iptal olması durumunda İsrail daha fazla can kaybı vermesi gerekir. Bu anlaşma sayesinde İsrail kendi askeri harcamalarının önemli ölçüde engelledi ve yeni askeri imkanlar, birlikler oluşmasına gerek görmedi. Bu ise İsrail ekonomisini batmaktan kurtarmıştır.

Haber yazısında ayrıca Mısır’ın da İsrail ile savaşa girmesi durumunda kendi ekonomisini mahvedeceğini ve o durumda hatta 85 milyon Mısırlının ekmeğini bile temin edemeyeceğini belirtti.

Haber yazısının son bölümünde Mısır’ın devrik cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek’in İsrail yararına icraatlarını sıralayarak İsrail’in şimdi de Hüsnü Mübarek gibi bir adam istediğini belirtmiştir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.