Yemen Başbakanı: Arabistan ve BAE Yemen’i aralarında bölüşmeyi planlıyor

  • 16 Şubat 2018
  • 1.260 kez görüntülendi.
Yemen Başbakanı: Arabistan ve BAE Yemen’i aralarında bölüşmeyi planlıyor

Yemen Milli Kurtuluş Hükümeti Başbakanı dün Lübnan El Meyadin tv kanalına yaptığı açıklamada, BAE ve Sudi Arabistan’ın Yemen’i kendi aralarında bölüşüp topraklarına ilhak etme peşinde olduklarını belirtti.

Fars haber ajansının verdiği haberde, Abdulaziz bin Hebtur yaptığı açıklamada, Arabistan’ın Yemen’in kuzeyi, BAE’nin ise Yemen’in güneyine göz diktiğini belirtti.

Yemen Milli Kurtuluş Hükümeti Başbakanı açıklamasında ayrıca, BM Yemen Özel Temsilcisi İsmail Veled Şeyh’in Yemen’deki görevi konusuna da değinerek, onun şimdiye kadar kendisinden hiç bir çözüm ve yol ortaya koymadığı, tüm karar ve girişimlerinin Yemen’e karşı savaş çıkaran ülkelerin istekleri doğrultusunda olduğunu kaydetti.

Abdulaziz bin Hebtur açıklamasında ayrıca, Amerika ve Arabistan’ın İran’dan Yemen’e füze gönderilmesi konusundaki  iddialarını da reddederek,Yemenlilerin İran’dan füze almadıklarını belirtti.

Yemen’de ulaşan başka bir haberde de ordu güçlerinin Arabistan’ın güneyindeki Gemer köyünde 5 Suudi askerini öldürdüğü belirtildi.

Yemen topçu birlikleri de Necran’daki Suudi üslerinin bulunduğu Talee El recle’yi hedef aldılar.

Bilindiği gibi Amerika ve batının desteğindeki Suudi rejimi ve kuklaları  Yemen’e 2015’te saldırmış ve halen devam eden saldırılarda bu zamana kadar 12 bin insan hayatını kaybetmiştir.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.