Yemen Birlikleri Necran, Useyr ve Cizan’daki Suudi Askeri Üslerini Vurdu

  • 08 Temmuz 2017
  • 1.262 kez görüntülendi.
Yemen Birlikleri Necran, Useyr ve Cizan’daki Suudi Askeri Üslerini Vurdu

Yemen El Mesira haber merkezinin haberine göre Yemen ordusu Arabistan’ın Necran kentindeki El Aş, Mahruk ve Fevaz bölgelerinde Suudi askeri üslerini vurdu. Bu haberin bildirdiğine göre Suudi Arabistan askerlerinden birçoğu ya öldürüldü ya da yaralandı.

Cizan’da da Yemen birlikleri Nehuka bölgesindeki Arabistan’a ait mühimmat ve teçhizatın bulunduğu noktaları hedef alarak ateşe verdiler.

Bu habere göre Arabistan’ın Useyr kentinde de Yemenliler, ‘Misyal’ askeri üssünü hedef alarak yok etti.
Yemen hareketi birlikleri bu sabah Suudi zorbalarının Marib şehrinin Sirvah bölgesindeki askeri üslerine gerçekleştirdiği saldırıda, bu bölgenin tepelerinde kalan kısımları, Suudi işgalcilerin elinden kurtardı.

Yemen ordusu ve halk birlikleri Sena şehrinin dokuzuncu bölgesinde, Suudi işgalcileri hedef aldı. Operasyonda çok sayıda işgalci askeri öldürüldü veya yaralandı.

Suudi Arabistan, bazı Arap ülkeleri ve beraberlerindeki Amerika, Yemen aleyhinde ortaklık oluşturmuşlardı. 26 Mart 2015 tarihinde bu ülkeye saldırarak, önceden kendilerinin başkanlığa getirdikleri ancak sonradan istifa ederek ülkeden kaçan “Abdurabbu Mansur Hadi”yi yeniden ülke yönetimine getirdiler.

Bu askeri saldırının, şimdiye kadar 12 bin Yemenlinin ölümünden ve 10 binlerce insanın yaralanmasından ve aynı şekilde milyonlarca Yemenlinin de evsiz barksız kalmasından başka hiçbir sonucu bulunmamaktadır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.