Yemen birlikleri, onlara Suudi uşağını etkisiz hale getirdi

  • 13 Nisan 2017
  • 1.109 kez görüntülendi.
Yemen birlikleri, onlara Suudi uşağını etkisiz hale getirdi

Yemenli kaynaklar, Yemen güçlerinin ülkenin batısında düzenlediği füzeli saldırı sonucu 100’den fazla Suudi kiralık askerinin öldüğünü bildiriyor.

Yemen haber ajansı Seba’nın bildirdiğine göre, Yemenli bir askeri kaynak bugün yaptığı açıklamada, Yemen ordu ve halk güçlerinin dün Kahir-2 tipi balistik füzesiyle ülkenin güney batısında yer alan el-Moha bölgesinde Suudi saldırganların mevzilerini hedef alarak, aralarında bazı Sudanlı subay ve askerler dahil 100’ü aşkın Suudi kiralık askeri etkisiz hale getirildiğini, ayrıca onlara ait 7 askeri aracın da havaya uçurulduğunu duyurdu.

Öte yandan yoksulluk, açlık ve adaletsizlikle mücadele için uluslararası yardım grubu yaptığı açıklamada, Yemen’deki krizin dünyadaki en büyük insani krizlerden biri olduğunu belirterek, bu ülkede ülkenin nüfusunun yüzde 70’ine tekabül eden yaklaşık 19 milyon insanın acil yardıma ihtiyaç duyduğunu kaydetti.

Sözkonusu uluslararası yardım kuruluşu, Suudi Arabistan ve uşaklarının Yemen’e yönelik saldırılarında 46 binden fazla insanın öldüğü ve yaralandığına işaretle, Yemen’de 3 milyonu aşkın kişinin bombalamalar yüzünden kendi evlerini terk etmek zorunda kaldığını kaydetti.

Suudi Arabistan, ABD ve İngiltere’nin yardımıyla Mart 2015’de Yemen halkına yönelik saldırıları, görevinden istifa eden cumhurbaşkanı Mansur Hadi’yi yeniden iktidara getirmek amacıyla başlattı.

Şimdiye kadar aralıksız devam eden ve dev paralara harcayan Suudi Arabistan Yemen savaşında belirlediği hedeflerinden hiçbirine ulaşabilmiş değil.

Suudi Arabistan’ın Yemen’e yönelik düzenlediği saldırılarda şimdiye kadar binlerce insan hayatını kaybedip, yaralanırken, milyonlarca insan evinden barkından olmuştur.

Suudi ordusu, Yemen’de camiler, okullar, caddeler, fabrikalar ve sanayi merkezleri ve de limanlar gibi sivil noktaları da yerle bir etmiştir.

Yemen’e havadan, karadan ve denizden abluka ve ambargo uygulan Suudi Arabistan, insani yardımların da bu ülkedeki ihtiyaç sahibi insanlara ulaştırılmasına mani oluyor.

Yemenli yetkililerin ifadelerine göre, bütün baskı ve ambargolara rağmen Yemen ordusu ve halk güçleri, Suudi Arabistan karşısında teslim olmayarak, direnişine devam edecek.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.