Yemen Ensarullah Hareketi: Suudilerin İşlediği Cinayete Çok Güzel Bir Cevap Vereceğiz

  • 09 Ekim 2016
  • 1.072 kez görüntülendi.
Yemen Ensarullah Hareketi: Suudilerin İşlediği Cinayete Çok Güzel Bir Cevap Vereceğiz

Yemen Ensarullah Hareketi Sözcüsü Muhammed Abdüsselam, onlarca sivilin yaralanmasına ve ölümüne neden olan, Suudi savaş uçaklarının Yemen’in başkenti Sana’da bir hatim merasimini bombalamasına tepki göstererek, bu cinayete çok güzel bir şekilde cevap vereceğiz dedi.

Ensarullah Hareketi Sözcüsü Muhammed Abdüsselam şunları söyledi: “Bu cinayetlerin sorumlusu Birleşmiş Milletler ve uluslararası toplumdur. Bu cinayetin intikamını alacağız. Uluslararası komplolar, Arabistan’ın Amerika silahlarıyla Yemen’i kana ve parça parça olmuş bedenlere dönüştürmesine izin verdi. Onlar hatta Yemenlilerin sevdikleri için hatim merasimi düzenlemesine bile izin vermiyorlar ve defalarca yas ve düğün gibi toplu törenleri hedef alıp bombalıyorlar.”

Öte yandan Yemen Yüksek Siyasi Konseyi bir bildiri yayınlayarak; halktan bu gün Sana’da Birleşmiş Milletler binası önünde toplanarak, öfkelerini dile getirmelerini istedi.

Yemen Siyasi Konseyi ayrıca, halkın Arabistan tarafından işlenen bu cinayete ve Yemen Merkez Bankasının Sana’dan Aden’e taşınmasına tepki ve öfkelerini göstermelerini ve bu eylemleri protesto etmeleri istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.