Yemen Ensarullahı: Yemen Halkı Filistin Direnişini Desteklemeye Hazırdır

  • 19 Mayıs 2018
  • 1.310 kez görüntülendi.
Yemen Ensarullahı: Yemen Halkı Filistin Direnişini Desteklemeye Hazırdır

Yemen Siyasi Yüksek Komisyonu Başkanı Mehdi el-Meşat, yaptığı açıklamada şunları söyledi: Yemen’in Filistin konusundaki kararlılığı, bu ülkenin hedef alınmasının nedenlerinden biridir.

El-Meşat, Ramazan ayı münasebetiyle yaptığı konuşmada direniş seçeneklerinin desteklenmesi ve işgalci Siyonist Rejim’e karşı meydanlarda direnişin devam etmesine vurgu yaparak şu ifadeleri kullandı: Ümmet büyük bir çıkmazla karşı karşıyadır ve herkes Siyonist Rejim ve Amerika’nın yayılmacı politikalarının mahiyetini anlamalıdır.

El-Meşat, daha sonra sözlerini şöyle sürdürdü: Bize karşı bazı bağımlı Arap rejimlerinin, özellikle Yemen’e müdahale eden koalisyonda yer alan rejimlerin komplolarına şahit olduk.

Yemen Siyasi Yüksek Komisyonu Başkanı, açıklamalarının devamında; Yemen halkının Suudi müdahalelere rağmen Filistin halkını ve direnişi desteklemeye hazır olduğunu ifade etti.

Yemen Siyasi Yüksek Komisyonu Başkanı ayrıca, Arap halkından ve İslam ümmetinden şu talepte bulundu: Düşmanın Filistin’de ve Kudüs’teki komplolarını bertaraf etmek için mümkün olan tüm yolları ciddi ve etkin bir şekilde denemelidirler.

Yemen Ensarullah Hareketi Lideri Abdulmelik Husi, Ramazan ayı münasebetiyle yaptığı konuşmada şunları söyledi: Amerika’nın Kudüs ile ilgili attığı son adım, çok da garip değil çünkü bu ülke Siyonist Rejim’in Filistin’de, İslam ülkelerinde ve bölge ülkelerindeki katliamlarına ortaktır.

El-Husi Amerika’nın büyükelçiliğini Tel-Aviv’den Kudüs’e taşınmasının düşmanca bir karar olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: Biz, Yemen’de ve İslam Ümmetinde düşmanın bize yönelik büyük tuzaklarıyla karşı karşıyayız.

Abdulmelik el-Husi, son olarak şu ifadeleri kullandı: İslam Ümmeti içinde bazıları Amerika ile işbirliklerini meşrulaştırmak amacıyla Amerika ile İsrail’i birbirinden farklı görmeye alışmışlar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.