Yemen Füze Gücü; Suudilerin Asir bölgesinde askeri merkezi hedef alındı

  • 11 Nisan 2018
  • 875 kez görüntülendi.
Yemen Füze Gücü; Suudilerin Asir bölgesinde askeri merkezi hedef alındı

Suudi Arabistan’ın güneyinde Suudi rejimi ordusu ve Sudan askeri güçlerinin mevzi ve karargahları Yemen ordusu ve direniş güçlerinin füze saldırısına hedef oldu.

Yemen el-Mesire televizyonunun verdiği habere göre Yemen ordusu ve halk direniş güçleri füze bataryası dün akşam saatlerinde Suudi rejimi ve Sudanlı askeri güçlerin Asir bölgesindeki üssünü bir adet Gaher-M2 tipi balistik füzeyle hedef aldıklarını bildirdi.

Bundan önce de Cizan bölgesinde Arabistan ordusu lojistik merkezi Yemen ordusu ve direnişçilerinin Bedir-1 tipi balistik füzesiyle hedef alınmıştı.

Yemen Siyasi Yüksek Şura başkanı Salih el’Semad, bu yılın Yemen için düşmana yönelik balistik füze saldırı yılı olduğunu söylemişti.

Semad, evvelki gün yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan’ın Yemen’in füze saldırılarından güvende olmayacağını belirterek,Yemen’in Suudi rejimi ve müttefiki koalisyona karşı çok ciddi saldırılarda bulunacağını söyledi.

Yemenli yetkili, halihazırda Yemen’in geçmişten daha güçlü olduğunu belirterek iç cepheyi zayıflatmak isteyen düşmanın bütün çabalarının boşa çıkacağını söyledi.

Bu arada mart 2015’ten bu yana Suudi rejiminin firari cumhurbaşkanı Mansur Hadi’yi Yemen’de iktidara getirmek için başlattığı ve halen devam eden Yemen aleyhindeki saldırılarda bu zamana kadar en az 12 bin sivil ölürken onbirlercesi de yaralandı.

Öte yandan Yemen ordusu ve halk komite güçlerinin işgalci ve mütecavizlere yönelik balistik füze başta olmak üzere her türlü saldırıları da başta Arabistan olmak üzere işbirlikçilerinin de kaygısına neden olmuştur.

Diğer yandan Yemen ordusu sözcüsü Albay Şeref Lokman, Suudi rejiminin milyarlarca dolar harcayarak temin ettiği Amerikan yapımı savunma sistemlerinin Yemen’in füzelerini engelleyemediğini ve şu ana kadar sadece bir veya iki Yemen füzesinin bu sistem tarafından hedef alınabildiğini, öteki füzelerin ise tam olarak hedefe isabet ettiğini bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.