Yemen füzeleri, Rusya ve K. Kore füzelerinin geliştirilmiş versiyonu

  • 31 Mart 2018
  • 1.004 kez görüntülendi.
Yemen füzeleri, Rusya ve K. Kore füzelerinin geliştirilmiş versiyonu

Yemen inkılabı yüksek komite başkanı Muhammed Ali Husi dün France24 haber kanalına verdiği mülakatta, Yemen füzelerinin Rusya ve K. Kore füzelerinin geliştirilmiş versiyonu olduğunu vurguladı.

İRNA’nın bildirdiğine göre Muhammed Ali Husi İran’ın Yemen’e desteği iddiasına açıklık getirerek, böyle bir iddia doğru olsaydı şimdi Riyad’da olmuş olacaklarını belirtti.

Husi bazı ülkelerin Suudilerin Yemen halkına karşı cinayetleri konusundaki sessizliklerini kınayarak, savunma amaçlı kullanılan Yemen füzelerini kınamanın tuhaf ve ender rastlanan bir tutum olduğunu söyledi.

Yemen inkılabı yüksek komite başkanı Muhammed Ali Husi düşmanın Yemen kentlerini hedef aldığı ve halkı kuşattığı müddetçe Yemen halk komitelerinin de onlara karşı kendi eylemlerini daha da arttırarak sürdüreceğini ve saldırganlara karşı tüm mevcut araçları kullanacaklarını belirtti.

Yemen ordusunun Arabistan topraklarının derinliklerine yönelik füze saldırıları yeni miladi yılın başlaması ile yoğunlaştı, nitekim Ocak 2018’den itibaren onlarca balistik füze Arabistan’a karşı fırlatılmıştır.

Amerika’nın desteğini alan Suudi Arabistan Mart 2015’ten itibaren Yemen topraklarına saldırıya geçerek, bu ülkeyi hava, kara ve denizden kuşatma altına almıştır. Suudi Arabistan’ın Yemen’e dayattığı savaşta şimdiye kadar binlerce Yemenli hayatını kaybederken onbinlercesi yaralandı ve milyonlarcası da ülke içinde ve dışında mülteci duruma düştü. Yapılan saldırılarda ülkede tüm alt yapılar imha olurken, ülkeye uygulanan ambargo nedeni ile Yemen’de büyük insani facia yaşanıyor.

4. yılına giren savaşta şimdiye kadar Suudi Arabistan kendi amaçlarına ulaşmış değildir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.