Yemen güçlerinin İHA saldırılarında 150 Suudi işbirlikçisi öldü ve yaralandı

  • 11 Ocak 2019
  • 1.464 kez görüntülendi.
Yemen güçlerinin İHA saldırılarında 150 Suudi işbirlikçisi öldü ve yaralandı

Yemen ordusu ve halk güçlerinin, Suudi işbirlikçilerinin Lehec’de üslerine yönelik İHA saldırılarında 150’yi aşkın Suudi işbirlikçisinin öldüğü ve yaralandığı belirtildi.

Muhabirimizin bildirdiğine göre, Yemen ordusu ve halk güçleri dün Suudi işbirlikçilerinin askeri üssünün bulunduğu Lehec’in El’And bölgesine yönelik saldırı düzenlediler.

El Meşhed el Yemeni üssüne yönelik operasyonlar sırasında Yemen’in mustafi Genel kurmay başkanı Abdullah El Necefi’nin yaralandığı ve Suudi koalisyona bağlı birkaç üst düzey yetkilinin de öldüğü belirtildi.

Bu habere göre, Yemen’in mustafi genel kurmay başkan yardımcısı Saleh El Zendani ve Yemen İstihbarat kurumu başkanı Muhammed Salih ve Yemen’in mustafi hükümeti komutanlarından Sabit Cevas’ın da sözkonusu saldırılar sırasında yaralandığı belirtildi.

Öte yandan, El Mesire tv’nin haberinde, sözkonusu operasyonun el’And üssündeki saldırgan güçlere yönelik dakik incelemeler ve belirlemeler neticesinde düzenlendiği ve saldırılar sonucu onlarca saldırganın öldüğü ve yaralandığı gelen haberler arasında.

Yemenli bazı kaynaklar ise, Yemen ordusunun İHA saldırılarında 6 işbirlikçinin öldüğünü kaydettiler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.