Yemen güçlerinin Suudi güçlere yönelik büyük operasyonundan yeni ayrıntılar açıklandı

  • 30 Eylül 2019
  • 662 kez görüntülendi.
Yemen güçlerinin Suudi güçlere yönelik büyük operasyonundan yeni ayrıntılar açıklandı

Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Yahya Seri bugün düzenlediği basın toplantısında Nasr-ı Min Allah Harekatı hakkında yeni ayrıntılar paylaşarak, bu operasyon için 6 ay keşif ve istihbarat çalışması yapılmış olduğunu kaydetti.

Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü, operasyona Yemen Silahlı Kuvvetleri’nin muhtelif birlikleri katıldığına işaretle, düşman güçlerinin arasına sızan unsurlar ve kandırılmış askerlerin bu operasyonda önemli rol ifa ettiklerini söyledi.

Yahya Seri, Nasr-ı Min Allah Harekatı’nın ilk aşamasında 9 füzeli ve 20’den fazla İHA’lı operasyonun düzenlendiğini, uçaksavarların da Suudi savaş uçakları ve apachee helikopterlerini operasyon bölgesinden uzaklaşmak zorunda bıraktığını kaydetti.

Komutan Yahya, ilk belirlemelere göre, bu operasyonda düşman askerlerinden 500’den fazla kayıp ve yaralı düştüğünü hatırlatarak, düşman güçlerden 200’den fazlasının mütecaviz güçlere ait savaş uçaklarının saldırıları sonucu firar ederken ve ya teslim olurken öldüğünü vurguladı.

Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü bu operasyonda Suudi koalisyon güçlerine ait 3 tugayın yok olduğunu ve askeri araç, teçhizat ve ekipmanlarının ganimet alındığını söyledi.

Komutan Seri, 2 binden fazla düşman askerin esir alındığına işaretle, esir alınanlar arasında çocukların bulunduğu esefle dile getirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.