Yemen halen Suudi rejiminin misket bombalarına hedef olmakta

  • 27 Aralık 2016
  • 1.400 kez görüntülendi.
Yemen halen Suudi rejiminin misket bombalarına hedef olmakta

Suudi rejimi savaş uçakları, halen yasak Misket bombaları kullanarak Yemen’in sivil yerleşim bölgelerini hedef almaya devam etmekte.

Presstv’nin bildirdiğine göre Suudi rejimi savaş uçakları Yemen’in muhtelif bölgelerine yönelik saldırılarını artırarak dün de ülkenin kuzey batısında yer alan Hacce eyaletinin Harz bölgesine misket bombalarıyla saldırı gerçekleştirdi.

İnsan Hakları İzleme Örgütü, Suudi Arabistan, Brezilya ve ABD’nin misket bombalarının kullanılmasını yasaklayan uluslararası kanunu imzalamamasından bir gün sonra, bu ülkenin Sade’yi misket bomba ile hedef aldığını açıklamıştı.

Bu uluslararası örgütün raporuna göre, Brezilya yapımı olan karadan karaya ASTROS 2 füzelerinin parçaları atıldığı noktalarda bulundu.

İnsan Hakları İzleme Örgütü, Suudi Arabistan’dan misket bombayı kullanmayı durdurmasını istedi.

Uluslararası Af Örgütü ve İnsan Hakları İzleme Örgütü’nün bildirdiğine göre, Suudi Arabistan, Yemen’i bombalarken en az 7 çeşit misket bomba kullanmıştır.

Bu arada Yemenli güçler de bu saldırılara misillemede bulunarak Sana’nın 9. bölgesinde Suudi rejimi uşaklarının mevziilerine saldırarak onlardan en az 15 kişiyi öldürdüler.

Bu süre içinde Yemenli güçler ayrıca Katyuşa füzeleriyle Cizan bölgesinde Suudi askerlerinin merkezlerini hedef aldılar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.