Yemen halk güçlerinin ilerleyişi siyonist medyayı şaşırtıyor

  • 01 Mayıs 2015
  • 919 kez görüntülendi.
Yemen halk güçlerinin ilerleyişi siyonist medyayı şaşırtıyor

Yemen halk güçlerinin ilerleyişi siyonist medyayı şaşırtıyor. El Cezire İngilizce televizyonu, Suudi Arabistan’ın haftalardır yaptığı hava saldırısına rağmen Yemen halk güçlerinin Yemen’in büyük bir bölümünü kontrol altında tuttuğunu bildirdi.

El Cezire televizyonu İngilizce servisi, Aden’in Yemen savaşında kader belirleyici bir yer haline geldiğini bildirdi.

Haberde “Mansur Hadi yanlısı savaşçıları Aden kenti havaalanının stratejik bölgelerini ele geçirdiklerini söylemese de gözlemcilerin büyük çoğunluğu, ilerlemekte olanın Yemen halk güçleri olduğunu belirtiyor” ifadelerine yer veren el-Cezire, Yemen halk güçlerini sivil yerleşim bölgelerine saldırmakla suçladı.

Ensarullah Hareketi Sözcüsü Muhammed el-Buheyti ise sivillere saldırıldığı yönündeki iddiaları reddederek şunları söyledi: “Muhaliflerimiz bizi Sana’da bir göstericiyi öldürmekle suçladı. Biz öldürülen şahsın ailesinden cinayetin araştırılması konusunda yardımcı olmasını istedik; ama o aile buna karşı çıktı ve cenazeyi defnetti.”

Suudi Arabistan’ın haftalardır sürdürdüğü saldırılara rağmen Yemen halk güçlerinin ilerleyişinin durdurulamadığını ve Yemen halk güçlerinin Yemen’in büyük bir bölümünün kontrolünü elinde tuttuğunu belirten el-Cezire, Mansur Hadi yanlılarının İran ve Hizbullah’ın Yemen halk güçlerine destek vermekle suçladığını aktardı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.