Yemen halkı, güçlere destek konusunda birlik içindeler

  • 04 Kasım 2016
  • 1.189 kez görüntülendi.
Yemen halkı, güçlere destek konusunda birlik içindeler

Yemen kabileleri halkla dayanışma konseyi başkanı, Yemen kabilelerinin saldırgan Suudi rejime karşı orduya tam destek verdiğini belirtti.

Yemen kabileleri halkla dayanışma konseyi başkanı Şeyh Zeyfullah Resam Sana’da el-Alem TV kanalına verdiği demeçte, Yemen din alimlerinin çeşitli törenler ve etkinlikler düzenleyerek, orduya destek bağlamındaki sorumluluklarını yerine getirdiğini belirtti.

Resam Yemen halkının orduya destek vermekle, yemenli kabilelerin ülkelerini savunmada sorumluluk sahibi olduğu mesajı verdiğini söyledi.

Bu arada bir Yemenli aktivist, Suudi arabistan’ın Yemen saldırsındaki siyasi ve askeri hedeflerinde yenildiğini söyledi. Adil el-Udi de Şam’dan el-Alem TV kanalına vediği demeçte, Yemen Alimler konseyinin halk güçleri ve orduya verdiği desteğe işaretle, Yemen Alimlerin perşembe günü Sana’daki oturumlarında Al-ı Suud’un yalanlarına cevap verdiklerini söyledi.

El-Udi Suudilerin Yemenlilerin Mekke’ye saldırı iddiası ile Yemen’de bizzat işledikleri cinayetleri örtbas etmeye çalıştıklarını ifade etti.

El-Udi Arabistan’ın son 19 ayda Yemen’deki saldırılarında hiç bir askeri başarı kazanmadığını, üstelik ekonomi alanında ad Yemen halkına baskılarında da yenilgiye uğradıklarını söyedi./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.