Yemen Hizbulahı, Suud Rejimine ait çok sayıda üsse geniş çağlı operasyon düzenledi.

  • 01 Haziran 2021
  • 317 kez görüntülendi.
Yemen Hizbulahı, Suud Rejimine ait çok sayıda üsse geniş çağlı operasyon düzenledi.

Yemen Hizbulahı, Yemen’in Suudi Arabistan sınırında yer alan Cizan ekseninde çok sayıda Suudi koalisyon üssüne karşı büyük çaplı operasyonlar gerçekleştirdi.

Yemen güçleri tarafından Cizan’da el-Dud, el-Remih ve Cehfan tepelerinde Suudi saldırı koalisyonunun onlarca paralı askerlerinin olduğu üslere karşı büyük çaplı bir saldırı düzenlendi.

Yemen Hizbulahı, Suudi koalisyon güçlerinin 30’dan fazla üssün kontrolünü ele geçirmeyi başaran operasyonda saldırgan güçler kaçarken onlara ağır kayıplar verdirdiler.

Patlamalarda 32 zırhlı araç ve askeri buldozer imha edildi ve aralarında Sudanlı paralı askerlerin de bulunduğu 70’ten fazla Suudi koalisyon askeri öldürüldü veya yaralandı.

Öte yandan Suudi ordusunun Saide eyaletindeki Menbe sınır kasabasının el’Rekku bölgesine düzenlediği topçu saldırısında Yemenli bir sivil vatandaşı öldü, biri de yaralandı.

Suudi işgalci güçleri savaş uçakları, Saide eyaletinde yer alan Şeda sınır bölgesine saldırı düzenlerken, herhangi bir can kaybı bildirilmedi.

Bu saldırılara cevaben Yemen Bakanlar Kurulu, Yemen halkının mütecaviz ülkelerin saldırganlığına uzun süre seyirci kalmayacağını ve buna karşı koymak için uygun seçeneği kullanacağını duyurdu.

Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti de saldırganların eylemlerini ülke ve bölgenin güvenliğine tehdit ve uluslararası hukuka aykırı olduğunu duyurdu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.