Yemen Hizbullahı: BM’nin Kararı Zalimce, Ancak Yemen Devriminin Sonuca Ulaşmasını Engelleyemeyecek

  • 15 Nisan 2015
  • 775 kez görüntülendi.
Yemen Hizbullahı: BM’nin Kararı Zalimce, Ancak Yemen Devriminin Sonuca Ulaşmasını Engelleyemeyecek

Ensarullah Hareketi BM Güvenlik Konseyi’nin Yemen’e yönelik yaptırım kararının perşembe günü protesto edilmesi için gösteri çağrısında bulundu.

Ensarullah Hareketi Siyasi Büro Üyesi Muhammed el-Buheyti, BM Güvenlik Konseyi’nin dünkü kararını değerlendirdiği açıklamasında “Bu karar zalimce bir karardır; ama Yemen halkının devrimini sonuca ulaştırmasını ve el-Kaide ile mücadele etmesini engelleyemeyecektir” dedi.

BM Güvenlik Konseyi’nin Suudi Arabistan’ın Yemen’e yönelik saldırılarını destekleyen dünkü kararı Yemen’e silah ambargosu uygulanmasını, Ensarullah Hareketi Lideri Abdulmelik Husi, Eski Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih ve Abdullah Salih’in oğlu Ahmed için yaptırım uygulanmasını öngörüyor.

Ensarullah Hareketi Lideri Abdulmelik Husi BM Güvenlik Konseyi kararı konusunda “Her zaman kurbana karşı cellattan yana olanların kararına zaten umut bağlanamazdı” dedi.

Ensarullah Hareketi Siyasi Büro Üyesi Muhammed el-Buheyti, Güvenlik Konseyi’nin silah ambargosu kararıyla ilgili olarak “Halk Komiteleri’nin silaha ihtiyacı yok. Bu yüzden bu karar onları etkilemeyecek; dolayısıyla bizi etkilemeyecek bir kararla ilgili daha fazla bir şey söylemeye de gerek yok” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.