Yemen Hizbullahı İle Ordu Güçlerinden Suud İşbirlikçilerine Ağır Darbe

  • 02 Mart 2017
  • 1.338 kez görüntülendi.
Yemen Hizbullahı İle Ordu Güçlerinden Suud İşbirlikçilerine Ağır Darbe

Yemen’de bir askeri kaynak tarafından yapılan açıklamaya göre; Yemen Ordusu ve Halk Komiteleri Yemen’in firari Cumhurbaşkanı Mensur Hadi’nin askerlerinin kontrolünde bulunan Taiz’in güneyinde El-Kedehe bölgesindeki bir silah deposunu hedef aldı.

Yemen Ordusu ve Halk Komiteleri bölgedeki ilerlemelerinin devamında, Taiz’in batısında El-Meha bölgesindeki birkaç noktayı teröristlerden temizledi.

Yemen güçleri, Mensur Hadi fedailerinin Cebelun-Nar’a saldırını engellemeyi başardı.

Suudi koalisyona ait savaş uçakları Yemen’in çeşitli bölgelerine yaptıkları saldırıların devamında, Zubab’ın sahil bölümünde bulunan El-Umari Medresesini 3 kez bombaladı.

Bu savaş uçakları yine El-Hadide’nin El-Salif bölgesindeki Re’s İsa bölgesini 2 kez bombaladı.

Ülkenin Kuzeydoğusundaki Nihem’de bulunan bir askeri kaynak tarafından şu açıklamalar yapıldı: Yemen Ordu Birlikleri ve Halk Komiteleri, Abdu Rebe Mensur Hadi’nin 2 askerini El-Hemra tepesinde öldürdüler. Öte yandan iki taraf arasındaki çatışmalar aynı şekilde devam etmektedir.

Yemen Ordusu ve Halk Komiteleri Mensur Hadi güçlerinin Şebu ilçesinin Asilan bölümündeki El-Mun’atif bölgesindeki yerini havan toplarıyla hedef aldı.

Yemenli güçler yine tecavüzcü güçlere ait apaçi helikopterlerini katyuşa füzeleriyle hedef aldı.

Yemen Ordusu ve Halk Komiteleri ayrıca Suudi askerlerinin Asira’daki toplanma merkezini havan toplarıyla hedef aldı ve saldırıda Suudi askerlerden bazıları öldü.

Suudi Arabistan bölgedeki bazı Arap ülkeleri ile birlikte kurduğu koalisyon çerçevesinde Yemen’in firari Cumhurbaşkanı Mensur Hadi’yi tekrar iktidara taşımak amacıyla 26 Mart 2015’te Yemen’e kapsamlı bir operasyon başlattı ve bu saldırıların Suud Rejimi’ne binlerce günahsız sivilin öldürülmesi dışında bir getirisi olmadı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.