Yemen Hizbullahı Lideri Abdülmelik Husi, El Kaide ve IŞİD Gibi Örgütlerin Yemen’de Yayılması Konusunda Uyardı…

  • 11 Mart 2015
  • 636 kez görüntülendi.
Yemen Hizbullahı Lideri Abdülmelik Husi, El Kaide ve IŞİD Gibi Örgütlerin Yemen’de Yayılması Konusunda Uyardı…

Yemen Ensarullah hareketi lideri Seyyid Abdulmelik El’Husi, Yemen içinde bazı çevreler ile uluslar arası bazı güç odaklarının el’Kaide ve IŞİD gibi terör örgütlerinin Yemen’de faaliyetlerinin yayılması konusunda yaptıkları çalışmalar konusunda uyarıda bulundu.

El’Alem kanalının bildirdiğine göre, el’Husi, dün ‘Şehit Günü’ münasebetiyle yaptığı açıklamada, siyonist İsrail ve batıya hizmet için bazı kirli ellerin yoğun işbirliği içinde olduklarının görüldüğünü belirterek, bunların Yemen aleyhinde faaliyet yaptıklarını söyledi.

El’Husi, Şehit Günü’nü Yemen halkının mazlumiyetinin simgesi olarak nitelerken, Yemen halkının, ülkenin bağımsızlığı ve adaleti yönündeki gidişata büyük destek verdiğini söyledi.

Tekfirci hareketlerin Yemen ve bütün bölge aleyhinde komplolar için oluşturulduğunu belirten el’Husi, bugün Yemen’in bu doğrultuda düşmanlar tarafından hedef tahtasına koyulduğunu hatırlatarak, düşmanların tekfircileri bölgeye göndererek onlara silah desteği de yaptıklarını söyledi.

Yemen içinde dış güçlere bel bağlayan gruplara da hitap eden El’Husi, onların çok büyük yanlış bir hesap içinde olduklarını belirterek, onları halkla iç içe olmaya davet etti.

Yemen’de oluşturulan sorunlara temas eden el’Husi, bazı bölge ve uluslar arası güç odaklarının, Yemen’i kendi arzuları doğrultusunda yönetmek için çalıştıklarını ve bunun için akla hayale gelmedik her türlü yola başvurduklarını söyledi.

Ensarullah lideri, Fars Körfezi işbirliği konseyi ülkelerini eleştirerek, söz konusu konsey ülkelerinin Yemen konusundaki tutumlarının doğru ve adil olmadığını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.