Yemen Hizbullahı Onlarca Suud Askerini Ölü Ve Yaralı Düşürdü

  • 01 Haziran 2019
  • 1.116 kez görüntülendi.
Yemen Hizbullahı Onlarca Suud Askerini Ölü Ve Yaralı Düşürdü

Yemen El Mesire tv.’nin verdiği haberde Yemen ordusu ve halk güçlerinin Necran’a yönelik operasyonlarında Suudi koalisyon güçlerinden onlarcasının öldüğü belirtildi.

El Mesire dünkü haberinde, Yemen ordusu ve halk güçlerinin saldırgan Suudi güçlerin El’sedis bölgesindeki üsslerine yönelik saldırılarında onlarca Suudi işbirlikçisi ölürken, saldırganlara ait askeri teçhizatların da imha olduğu belirtildi.

Öte yandan Cuma sabahı da, Yemen ordusu topçu birlikleri Suudi güçlerin Necran’daki üslerini hedef aldı.

Yemen ordu güçleri saldırgan Suudi koalisyonun tüm muhasarasına rağmen her geçen gün başarılı bir şekilde ilerlediği gelen haberler arasında.

Bilindiği gibi Arabistan, ABD’nin desteğiyle 2015’ten beri Yemen’e yönelik kara, hava ve deniz saldırılarını başlatmış ve sözkonusu saldırılarda şimdiye kadar 16 bini aşkın Yemenli hayatını kaybetmiş, onbinlerce insan yaralanmış milyonlarca savunmasız masum insan da mülteci duruma düşmüş bulunuyor.

Suudi rejiminin fakir Yemen halkına yönelik saldırılarının sürmesiyle birlikte bu ülkede çok şiddetli gıda ve ilaç sorunu ve hastalıklar da başgöstermiş bulunuyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.