Yemen Hizbullahı: Suud Rejimi Yemen’e Geniş Çapta Operasyon Yapmaya Hazırlanıyor

  • 24 Haziran 2016
  • 695 kez görüntülendi.
Yemen Hizbullahı: Suud Rejimi Yemen’e Geniş Çapta Operasyon Yapmaya Hazırlanıyor

Yemen Ensarullah halk güçleri askeri komisyonu başkanı, “Suudi Arabistan şu an Yemen’in içine silah göndermektedir ve ülkeye geniş çapta operasyon yapma hazırlığı yapıyor” açıklamasında bulundu.

Tesnim Haber Ajansı – Salih Sammad Yemen’in başkenti Sanaa’daki başbakanlık sarayında düzenlenen siyasi gruplar toplantısında bu açıklamaları yaparak şöyle ekledi: Arabistan, Kuveyt’te BM elçisinin katılımıyla düzenlenen Yemen barış görüşmelerine hiç değer vermemektedir.

Sammad Suudi Arabistan’ın askeri teçhizatlarını sınır noktasından Yemen’e sokmak için çalışmalara başladığı haberini verdi ve “bu konu Arabistan’ın Yemen halkı aleyhine geniş çaplı bir operasyon hazırlığında olduğunun açık bir göstergesidir” dedi.

Sammad ayrıca, Arabistan’ın Kuveyt’teki barış müzakerelerindeki tutumunu kınayarak, şöyle devam etti: Müzakereler devam ederken ve ateşkes ilan edilmesine rağmen Suudi Arabistan’ın Yemen topraklarındaki kara ve hava operasyonları devam etmiştir.

Öte yandan Çarşamba günü Suudi Arabistan’ın Saade kentine yaptığı bombardımanda 5 sivil hayatını kaybetmişti. Arabistan savaş uçakları Salı günü de Lahij’da bulunan El-Kabite noktasına bombalamış ve saldırı da en az 15 sivil hayatını kaybetmişti.

Siyasi çözüm yolları milli birlik olmadan açılmaz

Ensarullah hareketi askeri komisyon başkanı vurgu yaparak, “barış görüşmelerinde zalimce siyasi yolların dayatılması faydasızdır ve bu hareket Yemenli tüm grupların katılımı olmaksızın yapılacak bir anlaşmayı kabul etmemektedir” dedi.

Sammad , Suudi koalisyonun Yemen aleyhine başlattığı savaşta en önemli karar mercinin Amerika olduğunu belirterek, Kuveyt’teki Riyad müzakere heyetinin karar verme gücüne sahip olmadığını söyledi.

O, ayrıca BM ve Uluslararası camianın Arabistan konusundaki tutumunun kararsız ve değişken olduğunu belirterek, bu konuyu “çok tedirgin edici” olarak tanımladı.

Bu açıklamalar, Ensarullah hareketi daha önce bildiri yayınlayarak cumhurbaşkanlığı konusunda çatışma taraflarının arasında bir ortak bir fikir birliği olmadan hiç bir barış anlaşmasını imzalamayacaklarını duyurduğu bir zamanda yapılmaktadır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.