Yemen Hizbullahı, Suudi Arabistan’a ait bir petrol tankerini vurdu

  • 04 Nisan 2018
  • 1.058 kez görüntülendi.
Yemen Hizbullahı, Suudi Arabistan’a ait bir petrol tankerini vurdu

Yemen Ensarullah Hareketi Suudi Arabistan’a ait bir petrol tankerinin Yemen açıklarında hedef alındığını belirtti.

Lübnan El Meyadin tv kanalının verdiği haberde, Yemenli kaynaklar dünkü açıklamalarında kızıldenizde suudi rejimine ait bir petrol tankerini hedef almalarının, Suudi rejiminin El Hudeyde’deki mülteci kampını hedef almalarına misilleme niteliğinde olduğunu belirttiler.

Saldırgan Suudi rejiminin Pazartesi günü El Hudeyde mülteci kampına yönelik saldırısında, çoğu kadın ve çocuklardan oluşan 29 kişi hayatını kaybetmişti.

Suudi koalisyon sözcüsü Turki El Maliki ise yaptığı açıklamada, koalisyonun bir petrol tankerine yönelik Yemen’lilerin saldırısının etkisiz hale getirildiği iddiasında bulundu.

Öte yandan Yemen El Mesire tv kanalı verdiği haberde, Arabistan’ı güneyinde Suudi rejimine ait askeri üslerin Yemen ordusunun füze ve topçu saldırılarının hedefinde olduğunu belirtti.

Suudi savaş uçakları salı günü en son cinayetlerinde Saade’nin Menbe bölgesine saldırı düzenleyip, üç kişinin ölmesi, üçünün de yaralanmasına sebep olmuşlardı.

Suudi rejim güçlerinin sözkonusu saldırılarında şimdiye kadar, onbinlerce Yemenli hayatını kaybetmiş veya yaralanmıştır ve milyonlarcası da mülteci durumuna düşmüş bulunuyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.