Yemen Hizbullahı: Suudi Rejim El-Hadide Limanına Saldırırsa Petrol Gemilerini Vururuz!

  • 12 Kasım 2017
  • 1.337 kez görüntülendi.
Yemen Hizbullahı: Suudi Rejim El-Hadide Limanına Saldırırsa Petrol Gemilerini Vururuz!

 Yemen Yüksek Kurulu Başkanı, Arabistan’ın El-Hadide Limanına saldıracağı yönündeki tehditlerine tepki göstererek, ‘bu limana saldırı, Arabistan petrol gemilerinin batması demektir’ dedi.

Yemen Yüksek Kurulu Başkanı Muhammed Ali Husi, Arabistan Koalisyonunu El-Hadide Limanına saldırıda bulunmaması konusunda uyardı.

Muhammed Ali Husi, Facebook sayfasında şunları yazdı: ‘Eğer Suudi Rejimi ve müttefikleri, yeni bir saldırı ve ahmaklıkta bulunursa ve Hadide bölgesi ve Hadide Limanına ve sahiline saldırırsa, daha önce benzeri görülmemiş adımlar atarız.

Biz Arabistan’ın petrol gemilerini hedef alabiliriz. Yemen Deniz Kuvvetleri Arabistan petrol gemilerini hedef alabilir.’

Yemen Yüksek Kurulu Başkanı, Arabistan koalisyonun Hadide Limanına ve Yemen’in batı sahiline saldırması halinde, bu ülkenin kuvvetlerinin kendileri için meşru olan her şeyi yapabileceğini vurguladı.

El-Husi ayrıca, ‘bugünden itibaren Arabistan’ın bütün büyük petrol tesisleri, Yemen füzelerinin ana hedefi olacaktır’ ifadesinde bulundu.

Yemen Yüksek Kurulu Başkanı, Arabistan’a ‘eğer gemilerinizin zarar görmesini istemiyorsanız, El-Hadide limanına saldırıda bulunma düşüncesinden vazgeçin’ tavsiyesinde bulundu.

Yemen ordusu ve halk güçlerinin geçen hafta pazar günü Kral Halid Uluslararası Havaalanına düzenlediği füze saldırısının ardından Arabistan koalisyonu Yemen’e karşı kuşatmasını arttırarak, ülkeye, gıda ve ilaç yardımı yapılan tek geçidi hedef aldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.