Yemen Hizbullahı Suudi Rejime Ait Silah Depolarını İmha Etti

  • 13 Şubat 2017
  • 1.613 kez görüntülendi.
Yemen Hizbullahı Suudi Rejime Ait Silah Depolarını İmha Etti

Yemen ordusu ve halk komite güçlerinin Arabistan’ın güneyinde Asir bölgesinde Suudi işbirlikçilerine ait silah deposunu hedef alarak imha ettikleri bildirildi.

Fars haber ajansına göre, sözkonusu saldırıda  çok sayıda Suudi işbirlikçisi de öldü ve yaralandı.

Yemen El’Mesire kanalı da konuyla ilgili verdiği haberde, Yemen ordusu topçu birliklerinin Necran bölgesinde Suudi askeri üssünü hedef aldığını ve  çok sayıda Suudi askerinin yaralandığını bildirdi.

Başka bir habere göre de, Aden’de yerleşik Birleşik Arap Emirlikleri güçleri ile Yemen’in müstafi cumhurbaşkanı Mansur Hadi güçleri taraftarları arasında Aden havalimanının  yönetimi konusunda çatışma çıktı. Çatışmada  her iki taraftan 20 kişinin öldüğü ve yaralandığı bildiriliyor.

Habere göre, Birleşik Arap Emirlikleri güçleri, Mansur Hadi’nin uçağının Aden havalimanına inmesine engel oldular.  B.A.E Emirlikleri’nin Mansur Hadi’ye bu şekilde engel çıkarmak suretiyle onun karar almalarında baskı  yapmayı hedeflediği anlaşılıyor.

Bu arada Yemen El’Mesire kanalı da, Arabistan uçaklarının Aden havalimanının doğusunu bombaladıklarını ve bunun sonucunda bir çoğunun öldüğü ve yaralandığını bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.