Yemen Hizbullahı Suudi Uşakların Mevzilerini Füze İle Hedef Aldı

  • 04 AÄŸustos 2018
  • 1.392 kez görüntülendi.
Yemen Hizbullahı Suudi Uşakların Mevzilerini Füze İle Hedef Aldı

Yemen ordusu ve halk güçleri, ülkenin kuzeyinde yer alan Cuf vilayetine bağlı Maslup bölgesindeki Suudi Arabistan’a bağlı kiralık güçlerinin mevzilerine füze yağdırdılar.

El-Alem’in haberine göre, Yemenli bir askeri kaynak el-Mesire’ye yaptığı açıklamada, bu füzelerin hedefe isabet etmesi sonucu bazı kiralık unsurların öldüğü ve yaralandığını belirtti.

Yemen ordusu ve halk güçleri ayrıca Maslup kentine saldıran Suudi uşakları geri püskürterek, onlarcasını etkisiz hale getirdiler.

Bu arada Yemen güçleri Batı Kıya’da yer alan Derihemi bölgesinde Suudi koalisyona ait 3 aracı güdümlü füzelerle imha ettiler.

Öte yandan dün Yemen’in başkenti Sana’da gerçekleşen gösteriye on binlerce Yemenli katıldı. Gösteriye katılan Yemenliler, Suudi Arabistan, Amerika ve İsrail aleyhinde slogan attı.

Arap Koalisyonu’nun Yemen’de yaptığı katliamların protesto edildiği gösterilerde, Koalisyonun kadınlara yönelik eylemleri de kınandı.

Gösteride, önceki günlerde Hudeyde’de balık pazarına ve hastaneye gerçekleştirilen saldırı da kınandı.

Lübnan Hizbullah Hareketi bir açıklama yaparak, onlarca sivilin ölümü ve yaralanmasıyla sonuçlanan Hudeyde’ye yönelik mütecaviz Suudi koalisyonun saldırılarını kınadı.

Suriye de Suudi koalisyonun Hudeyde’ki kanlı saldırısını kınadı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.