Yemen Hizbullahından Suudi İşbirlikçilerine Ağır Darbe

  • 26 Şubat 2018
  • 988 kez görüntülendi.
Yemen Hizbullahından Suudi İşbirlikçilerine Ağır Darbe

Yemen ordusu ve halk direniş güçleri bugün sabah saatlerinde ülkenin güneyinde yer alan Lehec eyaletinde Suudi rejimi paralı askerlerinin toplanma merkezlerini füzeyle hedef alarak onlardan bir grubu etkisiz hale getirdiler.

İRİB Haber ajansının verdiği habere göre Suudi rejimi saldırgan güçleri son 24 saat içinde Saade eyaletinin Razeh bölgesini roket ve topçu birliği ile hedef aldılar.

Bu süre içinde Suudi rejimi savaş uçakları da Taez eyaletinin muhtelif bölgelerine hava saldırıları düzenleyerek bombardımanda bulundular.

Yemen güvenlik ve hastane kaynakları Yemen’in Aden liman bölgesinde meydana gelen iki patlamada biri kadın ikisi çocuk olmak üzere 6 kişinin öldüğünü ve 40 kişinin de yaralandığını bildirdiler.

El-Meyadin kanalının verdiği habere göre; Yemen’in Aden kentinde terörizmle mücadele merkezine yönelik düzenlenen bombalı saldırıda aralarında sivillerin de bulunduğu 6 kişi ölürken 40 kişi de yaralandı ve önemli maddi hasar meydana geldi.

Patlama, Aden’in batı bölgesinde bulunan Sahil el-Zehbi mıntıkasında bulunan Geçiş Konseyi Merkezi yakınında gerçekleşti.

El-Meyadin yaptığı açıklamada; patlamayı, IŞİD teröristlerinin üstlendiğini belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.