Yemen Hizbullahı’nın Füzeleri Suudi Rejimini Perişan Etti

  • 27 Mart 2018
  • 1.129 kez görüntülendi.
Yemen Hizbullahı’nın Füzeleri Suudi Rejimini Perişan Etti

Yemen ordusundaki bir yetkili kaynak, Suudi Arabistan’a fırlatılan füzelerin hedeflere tam isabet gerçekleştirdiğini bildirdi.
Sputnik’e konuşan Yemen ordusundan bir yetkili kaynak, Suudi Arabistan’a fırlatılan tüm füzelerin belirlenen hedeflere tam isabet ettiğini ve bu ülkenin Hava Savunma Kuvvetleri tarafından imha edilmediğini açıkladı.

Geçen gün Yemen Ordusu Topçu Birlikleri’nin Suudi Arabistan’a balistik füze fırlatarak ağır bir darbe vurduğunu belirten Yemenli askeri yetkili, “Böylece, Suudilerin başlattığı Yemen krizinin dördüncü yılının başlangıcı bildirildi” diye konuştu.

Dün Yemen Ordusu Topçu Birlikleri’nden yapılan açıklamada, “Ensarullah Hareketi liderine verilen vaatler doğrultusunda ülkeden Suudi Arabistan’a birkaç balistik füze atıldı” ifadesine yer verilmişti.

Suudi rejimi geride bırakılan yaklaşık 3 yıldan beri kendisine destek sağlayan birkaç Arap ülkesiyle birlikte Yemen’i işgal etmeye başlamıştır. 3 senelik zaman dilimi süresince Yemen halkının binlercesi şehit düşüp veya yaralanırken bu ülkenin altyapılarında da ağır hasarlar meydana gelmiştir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.