Yemen Hizbullahının Suudi Arabistan’ın 2. Savaş Gemisini Vurmasının Ardından Suud Rejmi Bab’ül Mendep Boğazı’ndaki Tüm Geçişlerini Durdurdu

  • 26 Temmuz 2018
  • 1.516 kez görüntülendi.
Yemen Hizbullahının Suudi Arabistan’ın 2. Savaş Gemisini Vurmasının Ardından Suud Rejmi Bab’ül Mendep Boğazı’ndaki Tüm Geçişlerini Durdurdu

Suudi Arabistan’a ait iki petrol gemisinin son 24 saat içinde Kızıldeniz sularındayemen hizbullah güçlerince saldırıya uğramasının ardından Babu’l Mendeb Boğazı’ndan yapılan ham petrol transferleri geçici olarak durduruldu.

Suudi Arabistan Enerji bakanı Halid bin Abdulaziz el-Falih, Bab’ül Mendep Boğazı üzerinden yapılan tüm ham petrol transferi, Boğazın güvenliği sağlanıncaya kadar derhal ve geçici olarak durdurulacağını duyurdu.

Suudi Arabistan Enerji, Sanayi ve Maden Kaynakları Bakanı Halid bin Abdulaziz el-Falih, Çarşamba akşamı, yaptığı açıklamada, Husilerin ham petrol gemilerine yönelik tehditlerinin, Kızıldeniz ve Bab’ül Mendep Boğazı üzerindeki uluslararası ticaret ve deniz taşımacılığını etkilediğini iddia etti.

Falih açıklamasının devamında hasar gören petrol tankerlerinin Suudi limanlarından birisine sevkedileceğini kaydederek, ikinci bir emre kadar Arabistan petrol tankerlerinin Babü’l Mendep boğazı üzerinden petrol transferi yapmayacaklarını belirtti.

Lübnan’ın El-meyadin televizyon kanalı Çarşamba akşamı, Yemen deniz güçlerinin 24 saatten az bir sürede bu ülkenin Batı sahillerinde Suudi Savaş ittifakına ait bir gemiyi daha hedef alabildiğini duyurdu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.