Yemen hükümeti mülteciler için güvenli bölgenin oluşturulmasına karşı çıktı

  • 02 Şubat 2017
  • 964 kez görüntülendi.
Yemen hükümeti mülteciler için güvenli bölgenin oluşturulmasına karşı çıktı

Yemen dışişleri bakanlığı, Yemenli mülteciler için güvenli bölge oluşturulması yolunda Suudi projesinin, arabistan’ın mazlum gösterilmesi yönünde bir komplodan ibaret olduğunu bildirdi.

Mutemer Net internet sitesinin dün Yemen dışişleri bakanlığı bildirisine dayanarak verdiği habere göre, Arabistan rejimi, Yemen toprakları içinde Yemenli mülteciler için güvenli bir bölgenin oluşturulması teklifini ileri sürerek sözde kendisini insani bir kimliğe sahip göstermeye ve geçmiş cinayetlerini gizlemeye çalışmaktadır.

Yemen Milli Birlik hükümetinin onayı olmadan Yemenli evsizler için güvenli bölge oluşturulmasının, Yemen Milli egemenliğinin ihlali olacağını bildiren Yemen dışişleri bakanlığı, “Arabistan nasıl Yemenli evsizler için acıma duygusu hissedebilir. Oysa son 22 ay içinde Suudi rejimi Yemen’in muhtelif şehirlerinde yerleşim bölgelerine saldırılarını sürdürmüş ve halen devam etmektedir ve bu saldırılarda şimdiye kadar 4 milyonu aşkın insanı evsiz bırakmıştır” ifadesine yer verdi.

Yemen dışişleri bakanlığı bildirisinde ayrıca Arabistan’ın bu saldırıları sonucu şimdiye kadar 180 milyar dolarlık bir zararın ülkeye verildiği belirtilmiştir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.