Yemen inkılabı yüksek konseyi başkanı Husi: Korona virüsünü Amerika yaptı

  • 17 Mart 2020
  • 1.085 kez görüntülendi.
Yemen inkılabı yüksek konseyi başkanı Husi: Korona virüsünü Amerika yaptı

Yemen inkılabı yüksek konseyi Başkanı Muhammed Ali Husi, korona virüs Amerika’nın ürünü olduğunu belirtti.

Korona virüs salgını hakkında açıklama yapan Muhammed Ali Husi, milleti silahla öldürenler Yemen halkını daha düşük bedellerle katletmekten asla çekinmeyeceklerini belirtti.

Husi, saldırgan Suud ittifakı Yemen’de korona virüs salgınından sorumlu olacağını, bu ittifak kasıtlı olarak bu konuda hiç bir önleyici tedbir uygulamadığını kaydetti.

Yemen inkılabı yüksek konseyi Başkanı Muhammed Ali Husi şöyle devam etti:

Yemen’e saldıran ülkeler işgal ettikleri bölgelerde kasıtlı olarak korona virüs salgınını önlemek için hiç bir tedbir veya karantina uygulamıyor ve mevcut şartlarda Yemen’e dört uçak seferine izin veriyor.

Bu bağlamda Yemen Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Yusuf Hazıri de istifa eden Mansur Hadi yönetimi kör tedbirleri ile Yemen’de ölüme davetiye çıkardığını belirterek şöyle dedi:

Yemen’in istifa eden yönetimi Aden ve Seiyun havaalanlarında Mısır ve Ürdün’den uçak seferlerini arttırdı, oysa bu karar korona virüs salgını yüzünden tehlikeli bir karardır.

Bundan önce de Yemen Sağlık Bakanı Taha Ahmet Mütevekkil, BAE bu ülkede korona virüs hastalarını Aden ve Moha kentlerinde karantinaya almak istediğini belirtmişti.

Yemen yaklaşık beş yıldır Suud rejimi ve başını çektiği ittifakın dayattığı savaştan ve kuşatmadan acı çekiyor. Bu savaş ve kuşatma Yemen milletini perişan ettiği gibi, uluslararası kurum ve kuruluşlar da açlık ve gıda maddeleri kıtlığı yüzünden 22 milyon Yemenlinin hayatı tehlikede olduğu konusunda uyarıda bulunuyor.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.