Yemen Ordusu, Suudi Saldırılarını Geri Püskürttü

  • 27 Mayıs 2019
  • 860 kez görüntülendi.
Yemen Ordusu, Suudi Saldırılarını Geri Püskürttü
El-Mesire haber ajansının bildirdiğine göre, Yemen Ordusu ve Halk Komiteleri, Suudi mütecaviz koalisyonu güçlerinin el-Dali’nin Gatabah bölgesindeki geniş çaplı saldırılarını geri püskürtmeyi başardı.
Yemenli askeri bir kaynak, Gatabah’a yönelik bu geniş çaplı saldırıların iki eksenden başlatıldığını ve 6 saatten fazla sürdüğünü söyledi.
Bu kaynak, çok sayıda paralı askerin öldürüldüğünü ve yaralandığını ve bir askeri aracın da imha edildiğini bildirdi.
Öte yandan, Yemen Ordusu ve Halk Komiteleri güçleri, el-Cevf eyaletinde yer alan el-Meslub’daki Gez Vadisi bölgesindeki Suudi mütecaviz koalisyonunun paralı askerlerine ait mevzileri hedef alması sonucu, onlara ciddi oranda can ve mal kaybı verdirdi.
Yemen İnsan Hakları ve Kalkınma Merkezi’nin (ORG LCRDYE) daha önce yayınladığı bir rapora göre, Suudi-BAE saldırılarının başlamasından bu yana geçen 4 yıl zarfında, Al-i Suud rejim askerlerinin hava saldırıları sonucunda 3.527’si çocuk ve 2.277’si kadın olmak üzere 15.185’in üzerinde sivil şehit olmuştur ve aynı şekilde bu saldırıların sonucunda 3.526’sı çocuk ve 2.587’si kadın olmak üzere 23.822 sivil yaralanmıştır. Suudi mütecaviz koalisyonunun son zamanlardaki artan saldırıları göz önünde bulundurulduğunda bu rakamlar ciddi oranda artmıştır.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.