Yemen Ordusundan Suudi Birliğe Füze Saldırısı

  • 10 Temmuz 2017
  • 1.194 kez görüntülendi.
Yemen Ordusundan Suudi Birliğe Füze Saldırısı

Suudi Arabistan rejiminin resmi haber ajansının yayınladığı habere göre; Yemen savaşına katılan bir asker daha öldürüldü.

Bu habere göre; Söz konusu askerin adı Osman Bin Abdullah Medini idi ve Arabistan’ın güneyinde Yemen sınırında öldürüldü.

Bu Arabistanlı askerin öldürülmesi ile birlikte, Suudi rejiminin Mayıs ayından itibaren kaybettiği asker sayısı 28’e vardı.

Öte yandan bir askeri kaynağın söylediğine göre; Yemen ordusu ve halk komitelerinin füze birliği, Suudi ordusuna ait olan Necran’da yer alan Sakam Birliğini hedef aldı ve bu saldırının sonucunda birçok Suudi asker öldürüldü veya yaralandı ve bir askeri araç da imha edildi.

Suudi Arabistan öncülüğündeki Yemen’e karşı koalisyon Mart 2015 tarihinden bu yana, ülkenin kaçmış olan eski Cumhurbaşkanı Mansur Hadi’yi yine geri getirebilmek için bu ülkeye saldırı düzenliyor. Suudi Arabistan’ın Yemen’e gerçekleştirdiği saldırılar sonucunda binlerce günahsız Yemenli sivil hayatını kaybetti ve milyonlarca kişi de evsiz kaldı. Suudi rejimi bu saldırılarda savaş yasalarını açıkça ayaklar altına aldı ve defalarca Yemen’deki; okullara, hastanelere, camilere, yerleşim binalarına, su tesisatlarına ve ülkenin alt yapılarına saldırı düzenledi. Buna rağmen uluslararası toplum bu olaylara karşı sessizliğini korudu.

Uluslararası toplumun Yemen faciası konusundaki sessizliği ile ilgili Yemen uzmanı ve “Yemen İçin İnsan Hakları” kurumunun Başkanı Kim Şerif şöyle bir açıklamada bulunmuştu: “Uluslararası toplum, bir grup münafıktan başka bir şey değildir. Tarihin bu dönemi ikiyüzlülük dönemi olarak meşhur olacaktır. Herkes Suudilerin petrol dolarları ile susmuş durumda. Yemen halkının dünyanın en acımasız diktatörünün istekleri karşısında susması için BM’nin kararnamelerinden komik bir yararlanma gerçekleşmektedir. Suudi Arabistan’a silah satan ülkeler, kaç milyon Yemenlinin bu silahlar ile öldürüldüğüne önem vermiyor bile. Yemen’in istifa etmiş olan Cumhurbaşkanı Mansur Hadi’ye sadık kalan milisler, IŞİD ve el-Kaide terör örgütleri gibi terörist grupların bir parçası olarak, Yemen’de birçok korkunç cinayeti gerçekleştirmiştir.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.