Yemen saldırılarına devam eden Suudi Arabistan’da büyük bütçe açığı

  • 23 Ocak 2018
  • 1.057 kez görüntülendi.
Yemen saldırılarına devam eden Suudi Arabistan’da büyük bütçe açığı

Suudi Arabistan Kredi Bürosu, bu ülkedeki bankalardan çeşitli yollardan mali destek toplamak için harekete geçmeleri talebinde bulundu.

Al Jazeera kanalının yaptığı bir yoruma göre, dünyanın en büyük petrol ihracatçısı olan Suudi Arabistan, 10 milyar dolarlık kredi borcunu ödemek için uygun önerileri incelemeye yönlenmiştir. Böylece Suudi Arabistan Kredi Bürosu, bu ülkedeki bankalardan çeşitli yollardan mali destek toplamak için harekete geçmeleri talebinde bulunmuştur.

Suudi Arabistan, 2016 yılının Nisan ayında 15 senenin ardından ilk ülke dışı kredisini alarak küresel kredi borcunu 10 milyar dolara yükseltmiştir.

Bu arada öne sürülen en önemli sorulardan birisi, epey zengin bir ülke olan Suudi Arabistan’ın başka ülkelerden kredi almaya yönlenme nedenidir? Acaba bu sorunlar, petrol fiyatlarının 2016 yılında düştüğünden mi kaynaklanıyor yoksa bunların arkasında daha önemli etkenler mi bulunmakta? Bazı uzmanlara göre de Suudilerin ülke içi ve bölgesel çapta uyguladığı politikalar, bu ülkenin masraflarını arttırarak, peşinde olduğu kazancı ise ortadan kaldırmıştır. Muhammed bin Selman’ın yürüttüğü politikalar sonucu, Suudi Arabistan’ın 2018 bütçesi bu ülkenin tarihinde büyük bir rekora imza atarken 83 milyar dolarlık bir meblağ ile askeri açıdan da bir ilk sayılıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.