Yemen Savaşı Arabistan’ı Mali Krize Sürüklüyor

  • 30 Mart 2018
  • 1.069 kez görüntülendi.
Yemen Savaşı Arabistan’ı Mali Krize Sürüklüyor

4. Yılına giren Suudi Arabistan rejiminin Yemen aleyhindeki savaşı muhtelif boyutlarda Riyad için çok ağır maliyete mal olmakla birlikte Suudi rejimi şimdiye kadar bu savaştaki hedeflerinin hiç birini tahakkuk ettirememiştir.

 Bilindiği üzere arabistan Amerika ve BAE’nın da desteğiyle 25 mart 2015 tarihinde Yemen’a askeri tecavüzde bulunmuş ve bu ülkeyi kara, hava ve denizden ablukaya almıştır.. Bu savaşta şimdiye kadar Yemen halkından en az 14 bin kişi hayatını kaybederken on binlercesi de yaralanmış ve milyonlarcası da ev ve barklarından olmuştur.

El-Cezire televizyonu bu savaşla ilgili verdiği bir raporunda Arabistan’ın sadece savaş uçakları için ayda 230 milyon dolar harcadığını ve son iki yıl içinde Yemen’e yönelik hava saldırılarında Arabistan’ın 8 milyar dolar masrafı olduğunu bildirmiştir.

Foreign Policy dergisi de sadece son 6 ay içinde Arabistan’ın Yemen savaşında 1 milyar 800 milyon dolar askeri uydulara para aktardığını bildirdi.

İngiltere’de çıkan Times dergisi ise Yemen savaşının Arabistan için günlük maliyetinin 200 milyon dolar olduğunu ve bu hesapla son üç yıl içinde Arabistan’ın bu savaşa 216 milyar dolar harcadığını yazmıştır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.