Yemen savaşında dengeler yakında değişecek

  • 20 Mart 2017
  • 1.952 kez görüntülendi.
Yemen savaşında dengeler yakında değişecek

Yemen silahlı güçler sözcüsü Şeref Lokman, bir kaç gün içinde Yemen ordusu ve halk komite güçlerinin yeni bir operasyon başlatacağını ve böylece savaşta tüm denklemlerin değişeceğini söyledi.

El’Meyadin kanalına göre, Lokman, Yemen’in Suudi rejiminin Riyad’daki Kral Salman hava üssüne balistik füze atmasına temasla, bu operasyon ”Berkan-2 adlı balistik füzenin sözkonusu üsse yönelik ilk  kez kullanılmasıydı” dedi.

Yemenli askeri yetkili, balistik füzenin sözkonusu üsse isabet etmesinin aynı zamanda, Yemenlilerin silahlarını teslim etmesi gerektiÄŸine dair açıklamada bulunan BM Yemen özel temsilcisi Ä°smail Velid Åžeyh Ahmed’e bir mesaj olduÄŸunu söyledi.

TuÄŸgeneral Åžeref Lokman, Berkan-2 füzesinin Suudi Arabistan’ın her yerinde istenilen her hedefi vurma gücüne sahip olduÄŸunu belirterek, Suudi rejiminin bunu dikkate alarak Yemen’e yönelik saldırılarını durdurmaları gerektiÄŸini bildirdi.

BilindiÄŸi gibi Amerika ve Ä°ngiltere’nin desteÄŸinde mart 2015’den itibaren  devam eden Suudi rejiminin Yemen’e yönelik saldırılarında bu zamana kadar 10 binin üzerinde insan hayatını kaybederken en az 38 bin insan da yaralandı.  Ölü ve yaralıların çoÄŸunluÄŸunu kadın ve çocuklar oluÅŸturuyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.