Yemen Savunma Bakanı: Yakında yeni bölgeleri de Suud Rejimi’nin işgalinden kurtaracağız

  • 24 Ağustos 2020
  • 552 kez görüntülendi.
Yemen Savunma Bakanı: Yakında yeni bölgeleri de Suud Rejimi’nin işgalinden kurtaracağız

Yemen Savunma bakanı Muhammed Nasır El’Atıfi, “önümüzdeki günlerde Suudi koalisyon güçlerini gafil avlayarak, onların işgali altındaki yeni bölgeleri de kendi kontrolümüze geçireceğiz” açıklamasında bulundu.

Fars haber ajansının dünkü haberinde Yemen Savunma bakanı Muhammed Nasır el-Atıfi BAE ve Suudi koalisyonu kendi hedeflerine ulaşmada yenilgeye uğradıklarını belirterek, zaferin Yemen ordu güçleri ve halkına ait olduğuna vurgu yaptı.

Yemen ordusu ve gönüllü halk güçleri geçtiğimiz son altı ay içinde, El Cuf, Maarif ve en son olarak da El Beyza’nın büyük bir bölümünü kendi kontrollerine geçirmeyi başardılar.

Yemen’den ulaşan bir başka haberde ise, Suudi koalisyonu dün Saade ilindeki Kenaf kentini bombalayarak, en az iki kadının hayatını kaybetmesi ve bazılarının da yaralanmasına neden oldu.

Bilindiği gibi Suudi Arabistan ABD, BAE ve bazı ülkelerin de desteğiyle Mart 2015’ten beri Yemen’e yönelik kara, hava ve denizden saldırdı ve  muhasara başlatmıştır.

Yemen’e yönelik muhasara ve saldırılarda şimdiye kadar 16 bini aşkın masum insan ölürken, onbinlercesi yaralanmış, milyonlarcası da evinden barkından olmuştur.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.