Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü: Yemen Halkı Amerikan Silahlarıyla Öldürülüyor

  • 09 Temmuz 2020
  • 1.185 kez görüntülendi.
Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü: Yemen Halkı Amerikan Silahlarıyla Öldürülüyor
Yemen Silahlı Kuvvetleri sözcüsü, Amerikan silahlarının Suudi paralı askerlerinin yanında ele geçirilmesine atıfta bulunarak, Suudi vatandaşlarını askeri üslerden ve zulüm saraylarından uzak durmaya çağırdı.
El-Mesire haber ajansının bildirdiğine göre, Yemen Silahlı Kuvvetleri sözcüsü Yahya es-Seri yaptığı açıklamada, “Amerikalı bir kuruma ait silahlar, paralı askerlerin mevzilerinde ele geçirildi. Şirket, Yemen’deki grupları destekliyor ve insani yardım kisvesi altında bir istihbarat rolü oynuyor. Amerika Birleşik Devletleri Yemen saldırılarının arkasında, onları donatıyor ve onlar için hedefler koyuyor, siyasi ve ahlaki bir örtü oluşturuyor. ABD, Yemen halkına karşı ağır suçlar işliyor.” dedi.
Milletimiz, Amerikan Silahlarıyla Öldürülüyor
Yahya es-Seri, ABD’nin Yemen’deki rolüne değinerek, “Milletimiz Amerikan silahlarıyla öldürülüyor. Amerika Birleşik Devletleri bölgedeki temsilcilerini, yani Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan rejimlerini desteklemekte ve bölgedeki Siyonist rejime hizmet etmeye yönelik politikalarını uygulamaya zorlamaktadır.” açıklamasında bulundu.
Yemen Silahlı Kuvvetleri sözcüsü, “Yemen halkı açlıktan ölmüyor ve düşmanlar bu mesajı iyi anlamalı. Samad suikastına cevabımız bir defalık bir operasyon değil, sizin uykunuzu ve aklınızı kaçıracak ve yatağınızı yerinden sarsacak bir dizi operasyondur.” dedi.
Yemen güçlerinin tüm hedeflerinin askeri nitelikte olduğunu belirten Seri, “Yemen güçleri, Allah’ın yardımıyla özel operasyonlarla birkaç hassas noktayı hedef almayı başardı. Yemen halkına ve silahlı kuvvetlerimize karşı ifade edilen güç dili ve tehditler hakkında konuşmanın hiçbir faydası yok. Biz konuşmadan önce amel ediyoruz.” diyerek Yemen halkının şehitlerini asla unutmayacağını ifade etti.
Suudi Vatandaşları Zulüm Saraylarından Ve Askeri Üslerden Uzak Durmalı
Suudi vatandaşlarına ve ülkenin sakinlerine hitap eden Seri, “Askeri merkezlerden veya askeri amaçlarla kullanılan merkezlerden uzak durun. Suudi Arabistan vatandaşları ve bu ülkede yaşayan insanlar, Yemen hedeflerinin bankası olan cinayetkar zalimlerin saraylarından uzak durmalı.” dedi.
Yemen Silahlı Kuvvetleri sözcüsü, hiç kimsenin aziz Yemen’i ve büyük milletini meşru savunma haklarını ve hiçbir gücün meşru askeri operasyonlarını durduramayacağını belirtti.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.