Yemen Uyardı: Arabistan’ın Askeri Tesislerinden Uzak Durun

  • 12 Kasım 2020
  • 340 kez görüntülendi.
Yemen Uyardı: Arabistan’ın Askeri Tesislerinden Uzak Durun
Yemen silahlı kuvvetleri sözcüsü, insanları, önümüzdeki günlerde Suudi Arabistan’ın askeri tesislerinden uzak durmaları konusunda uyardı ve halkı bu tesislerden uzak durmaya çağırdı.
Yemen Silahlı Kuvvetleri sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri, Çarşamba günü Suudi askeri tesislerine olası bir saldırı düzenleneceği konusunda uyarıda bulundu.
Yemen Silahlı Kuvvetleri sözcüsü Twitter hesabına şunları yazdı: ‘Suudi koalisyonunun devam eden saldırıları, Yemen’deki acımasız kuşatma, devam eden askeri gerilim ve düşmanın Yemen’in hava alanlarını ve limanlarını kapatma konusundaki ısrarı karşısında Yemen silahlı kuvvetleri önümüzdeki günlerde benzer gergin adımlar atmaktan çekinmeyecektir.’
Yahya Seri ayrıca Suudi Arabistan’daki tüm yabancı şirketleri, Hicaz ve Necd halkını ve bu bölgelerde yaşayanları askeri işlerde kullanılan hayati askeri ve ekonomik tesislerden uzak durmaları için uyardı çünkü bu tesislerin Yemen ordusunun meşru hedefi olacağını belirtti.
Bu uyarı, Suudi koalisyonuna kuşatmayı sona erdirmek için defalarca uyarıda bulunmalarının ardından Yemen silahlı kuvvetlerinin Suudi Arabistan’ın güneyindeki Abha havaalanını İHA’larla hedef aldığı bir durumda yapıldı.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.