Yemen Yüksek Siyasi Konseyi Başkanı: Avrupalılar işgalcilere silah ihracatını durdurmalılar

  • 05 Temmuz 2018
  • 1.980 kez görüntülendi.
Yemen Yüksek Siyasi Konseyi Başkanı: Avrupalılar işgalcilere silah ihracatını durdurmalılar

Yemen Yüksek Siyasi Konsey başkanı, dün Yemen’de Avrupa Birliği heyeti başkanı Maria Antonia Calfo ile yaptığı görüşmede Avrupa Birliği’nden Yemen’e karşı saldırganlara silah ihracatını durdurmalarını istedi.

İRNA’nın haberine göre, Mehdi el’Meşat, Avrupa Birliği’nin sözkonusu ülkelere ‘artık silah satmayın’ deme zamanı geldiğini söyleyerek, Yemen sorununun çözümünde Avrupa Birliği’nin olumlu rol alması ümidini dile getirdi.

Bilindiği gibi mart 2015’ten bu yana Yemen’e saldırılarını sürdüren Arabistan ve müttefiklerinin bu cinayetlerinde bu zamana kadar  onbinin üzerinde insan öldü ve onbinlercesi yaralandı ve milyonlarca Yemenli de evinden barkından oldu ama başta Almanya ve Fransa olmak üzere İtalya, Hırvatistan, İsveç, Belçika, Slovakya, Çek ve İspanya gibi ülkeler  Arabistan’a en çok silah satan ülkeler arasında dikkat çekti.

Bu arada Arabistan ve müttefikleri, Yemen’i kara, hava ve denizden abluka altına alarak bu ülkeye dışarıdan ilaç ve gıda malzemesi olmak üzere insani yardımların bile ulaşmasına engel oldular.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.