Yemen’de 10 kişilik bir aile hava saldırısı sonucu yaşamını yitirdi

  • 27 Mart 2016
  • 952 kez görüntülendi.
Yemen’de 10 kişilik bir aile hava saldırısı sonucu yaşamını yitirdi
Suudi rejiminin Taiz eyaletine saldırısı sonucu 10 kişilik Yemenli bir ailenin tamamı yaşamını yitirdi.

El-Mayadin televizyonunun bildirdiğine göre Suudi saldırganlar Yemen’in Taiz eyaletinde diğer bir cinayete daha imza atarak 10 kişilik bir ailenin tamamını şehid ettiler.

Söz konusu ailenin Cebel Habeşi kasabasındaki evlerinin Suudi rejimi savaş uçaklarınca hedef alınması sonucu şehid düşmüş bulunmaktalar.

Suudi savaş uçakları ayrıca Omran eyaletinde Beni Sarim kasabasına saldırarak bir kadın ve iki çocuğun ölümüne sebep oldular. Hadide şehrine saldıran Suudi uçakları ise bir kaç kadınla çocuğu öldürdüler.

Diğer yandan sorumluluğunu IŞİD terör örgütünün üstlendiği Mokla şehrinde üç intihar saldırısında 22’yi aşkın Yemenli yaşamını yitirdi.

Yemen’in güneyindeki Aden kentinde askeri merkez ve güvenlik noktalarına bomba yüklü araçlarla düzenlenen canlı bomba saldırılarında 22 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Aden’in batısındaki el-Berkıyye ilçesinde Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait merkezin karşısındaki güvenlik noktalarına bomba yüklü iki araçla düzenlenen canlı bomba saldırısında 9 kişi öldü. Saldırının ardından, koalisyon güçlerine ait helikopterler yoğun şekilde görüldü ve şiddetli patlama sesleri duyuldu.

Aden’in Eş-Şaab ilçesindeki bir güvenlik noktasına bomba yüklü bir ambulansla düzenlenen canlı bomba saldırısında ise 13 kişi hayatını kaybetti.

Bu saldırıların sorumluluğu IŞİD tarafından üstlenilmiştir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.