Yemen’de Çatışmalar Tüm Hızıyla Sürüyor; Sağlık Hizmetleri Durma Noktasında

  • 02 Mayıs 2015
  • 739 kez görüntülendi.
Yemen’de Çatışmalar Tüm Hızıyla Sürüyor; Sağlık Hizmetleri Durma Noktasında

El-meyadin TV kanalının bildirdiğine göre Yemen’de bulunan uluslararası Kızılhaç komitesi bugün yayınladığı bildiride, yoğun yakıt sıkıntısı nedeni ile sağlık ve tıbbi hizmetlerin durma noktasına geldiğini ve hastanelerin de çalışmalarını devam ettirmek için zor şartlarda bulunduğunu belirtti.
Bildiride hastanelerde yaralı sayısının artması, sağlık ekiplerinin az olmasına işaretle, birçok yaralının hayatını kaybettiği ifade ediliyor.
Bu arada Suudi Arabistan savaş uçakları Yemen ordusu ve halk komitelerin destek hatlarını kesmek için yollar ve köprüleri bombalıyor.
Suudi savaş uçakları bugün ayrıca Sade ilinde el-Emar bölgesini bombalayarak bir kişiyi öldürüp 5 kişiyi yaraladı. Yemen uçak savarları da Amerika’ya ait casus İHA’yı Sade ilinin kuzeyinde düşürmeyi başardı.
Suudi Arabistan’ın saldırıları ile eşzamanlı olarak, ordu ve halk komitelerin el-Kaide teröristleri ile Taiz kentindeki çatışmalar yoğunlaştı. Bu bağlamda bir açıklama yapan Yemen stratejik ve siyasi araştırmalar merkez başkanı Abdurrahman Racih yaptığı açıklamada, Arabistan saldırılarına rağmen, Yemen ordusu ve halkçı komitelerin büyük başarılar sağladığı, Aden, Taiz, Maareb, Şebuh ve el-Beyza’dan Abdrabe Mansur Hadi’ye bağlı silahlı gruplar, tekfirciler ve el-Kaide güçlerinden temizlemeyi başardığını belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.