Yemen’de Halk Katliamına Korsan İsrail Savaş Uçaklarıda Destek Verdi.

  • 27 Mart 2015
  • 707 kez görüntülendi.
Yemen’de Halk Katliamına Korsan İsrail Savaş Uçaklarıda Destek Verdi.

Lübnan el-Ahd Haber Sitesi Batılı ülkelerin istihbarat raporlarına dayanarak, İsrail savaş uçaklarının da Yemen’deki hava saldırılarına iştirak ettiğini belirtti.

Haber kaynakları, Suudi Arabistan’ın Yemen’e yönelik hava saldırılarına devam ettiğini bildirdiler. Suudi Arabistan devlet televizyonu ise Yemen’deki saldırıların, hedeflerine ulaşıncaya kadar devam edeceğini belirtti. Bazı haber kaynakları ise Basra Körfezi İşbirliği üye ülkeleri paraşütçü birliklerinin Aden’e indiğini aktardı.

Diğer taraftan Ensarullah Halk Hareketi Birlikleri ve Devrim Komitelerinin, olası bir kara harekatına karşı Suudi Arabistan sınırına sevk edildiği ifade edilmektedir.

Ensarullah Hareketi Sözcüsü Seyfullah Şami yaptığı açıklamada; Suudi Arabistan ve müttefiklerinin Yemen’e hava saldırısının yenilgiye mahkum olduğunu ve karadan yapılacak her türlü saldırıya ağır bir şekilde karşılık verileceğini söyledi.

Arap müttefiklerinin hava saldırısı ardından Yemen’in önemli limanlarının kapatıldığı, Yemen ordusu ile Mansur Hadi’ye bağlı güçler arasında Aden’de şiddetli sokak çatışmalarının yaşandığı bildirilmektedir.

Suudi Arabistan Hava Yolları, Ensarullah’ın füze saldırıları karşısında güneydeki 7 havaalanını uçuşa kapatıldığını duyurdu.

Lübnan el-Ahd Haber Sitesi Batılı ülkelerin istihbarat raporlarına dayanarak, İsrail savaş uçaklarının da Yemen’deki hava saldırılarına iştirak ettiğini iddia etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.