Yemen’de her 10 dakikada bir çocuk açlıktan ölüyor

  • 27 Aralık 2016
  • 1.294 kez görüntülendi.
Yemen’de her 10 dakikada bir çocuk açlıktan ölüyor

Seyac” Çocuk Hakları derneği Yemen’in kuzey doğusunda bulunan Hacca kentinde 60 binin üzerindeki Yemenli aile için yardım çağrısında bulundu.

Söz konusu derneğin başkanı Ahmet el Karşi resmi Facebook hesabından yaptığı açıklamada Suud rejimi ile Yemen sınırı arasında bulunan bölgede 100 bin ailenin savaş nedeniyle göç ettiğini bildirdi.

150 binin üzerindeki çocuğun yaşanan savaş ve göçler nedeniyle yardıma muhtaç olduğunu vurgulayan Ahmet el Karşi ilaç ve yemek gibi yaşamsal ihtiyaçların karşılanamaması nedeniyle veba ve malariya gibi salgın hastalıkların bölgede arttığını ifade etti.

Söz konusu dernek uluslararası insan hakları kurumlarından Yemen’de yaşananları dikkate almalarını isteyerek gerekli yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması gerektiğini kaydetti.

Geçtiğimiz günlerde BM 18 milyon Yemenlinin insani yardımlara ihtiyacı olduğunu bildirmişti. Söz konusu rakam 27 milyonluk Yemen nüfusunun yarısından dahi yukardadır. Bu veriler içerisinde yer alan 7 milyon Yemenli ise bir sonraki gün için gerekli yemek ihtiyacını karşılayamamaktadır.

UNICEF ise savaştan en çok Yemenli çocukların etkilendiğini belirterek her 10 dakikada Yemenli bir çocuğun açlıktan hayatını kaybettiğini bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.