Yemen’de kolera salgını can almaya devam ediyor

  • 16 Mayıs 2017
  • 1.069 kez görüntülendi.
Yemen’de kolera salgını can almaya devam ediyor

Uluslararası Kızılhaç Örgütü, kolera hastalığının şimdiye kadar 180 Yemenlinin canına mal olduğunu bildirdi.

SKY News televizyonunun dün verdiği haberde, Yemenli kaynaklar başkent Sana’daki kolera salgınından dolayı olağanüstü hal ilan ettiklerini belirtirken, Uluslararası Kızılhaç Örgütü de yayınladığı bildiride, Yemen’de kolera salgınının hızla yayılması, ve can kayıpları konusunda uyarıda bulundu.

Bundan önce Uluslararası Kızılhaç Yardım Ulaştırma Başkanı Dominik Stil Hart dün yaptığı açıklamada, 27 Nisan’dan 14 Mayıs 2017 Pazar gününe kadar kolera salgını dolaysıyla 115 Yemenlinin hayatını kaybettiği ve 8500 Yemenlinin de bu hastalığa yakalandığını bildirdi.

Yemen Sağlık Bakanlığı, salgını kontrol altına alamadıklarını ifade ederek, salgının engellenmesine yardımcı olmak için uluslararası yardım çağrısında bulundu. Sağlık Bakanlığı, başkent Sana’da BM İnsani Yardım Koordinatörü Jamie McGoldrick ve diğer yetkililerle yaptığı toplantının ardından yardım kuruluşlarını ve bağışçılarına “örneğine rastlanmamış felaketi” önlemek için yardım çağrısında bulundu. Bakanlık, başkentte olağanüstü hal ilan edildiğini duyurdu. Sağlık Bakanı Muhammed Salim Bin Hafeedh, yaşananların sağlık sistemini aştığını ifade ederek, “Böylesine zor ve karışık şartlar altındayken bunun üstesinden nasıl gelebiliriz” ifadelerini kullandı.

Dünyanın en fakir ülkelerinden Yemen’de iki yıldan daha az bir süre içinde ikinci kez kolera salgını başgöstermektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.