Yemen’de Yönetim Toplantılarının Sürdüğü Bildirildi.

  • 27 Ocak 2015
  • 816 kez görüntülendi.
Yemen’de Yönetim Toplantılarının Sürdüğü Bildirildi.

Toplantıya katılan taraflardan alınan bilgiye göre; başkent Sana’daki bir otelde akşam saatlerine kadar devam eden toplantıya, geçen Eylül ayında ” Barış ve Ortaklık Anlaşması’nı” imzalayanOrtak Muhalefet Bloğu (JMP) partileri ile devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih’in partisi Genel Halk Kongresi temsilcileri ve Ensarullah Temsilcilerinin yanı sıra diğer siyasi hareketler katıldı.

Krize çözüm olarak, gelecek dönemde yönetimi devralacak “Başkanlık Konseyi”nin oluşturulmasının değerlendirildiği toplantıda, taraflar arasında, Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi’nin istifasının kabul edilmesi ve yerine Meclis Başkanı Yahya er-Rai’nin getirilmesi ya da Hadi’nin görevde kalması konusunda görüş ayrılığı yaşandığı belirtildi.

Yemen’de, Cumhurbaşkanı Hadi’nin Ofis Müdürü Ahmed Avad bin Mübarek’in 17 Ocak’ta kaçırılmasıyla artan gerginlik, Husilerin Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile Hadi’nin Sittin Caddesi’ndeki konutuna saldırmasıyla yeni boyut kazanmıştı.

Halid Mahfuz BAnnah başkanlığındaki hükümet de  istifa etmişti. Hadi de bu gelişmenin ardından istifasını Meclis Başkanı Yahya Ali er-Rai’ye sunmuştu. Rai ise istifayı reddederek, Meclisi olağanüstü toplantıya çağırmış ancak geçen Pazar yapılacak oturum ertelenmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.