Yemen’deki barış görüşmeleri sürüyor

  • 02 Kasım 2015
  • 881 kez görüntülendi.
Yemen’deki barış görüşmeleri sürüyor

Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi İsmail Veled eş-Şeyh Ahmed, Yemen barış görüşmelerinin Kasım 2015 ortalarına kadar yeniden başlayabileceğini bildirdi.

Dün bir açıklama yapan BM Özel Temsilcisi Ahmed, Yemen çatışmaları üzerinden yedi ayın geçtiğini ve ülkede ciddi manada bir insani krizin var olduğunu bildirerek tüm Yemenli grupların bir an evvel bir araya gelerek mevcut krizin giderilmesi için görüşmelerde bulunmalarının zaruri olduğunu ve bunun için de 15 Kasım tarihinin yeni görüşmeler tarihi olarak açıklandığını bildirdi.

Çatışma halende olan tüm Yemenli grupların BM teşkilatının 2216 sayılı kararı üzerinde ortak görüş paylaştıkları bildirilmiştir.

Geçen ay Umman’da BM denetiminde düzenlenen görüşmelerde Ensarullah hareketi ve Yemen halk kongresi partisi ile direkt görüşmelere katılmayı kabul eden müstafi ve firari cumhurbaşkanı Mansur Hadi Abdurabbe daha sonra Suudi rejiminin baskısı altında kararını değiştirmiş, Ensarullah hareketi ve halk kongresi partisinin BM’nin kararnamesini kabul etmedikleri sürece onlarla görüşmeyeceğini bildirmişti

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.