Yemen’den Arabistan’ın Cizan havaalanına füze saldırısı

  • 19 Nisan 2018
  • 961 kez görüntülendi.
Yemen’den Arabistan’ın Cizan havaalanına füze saldırısı

Yemen ordusu ve halk direniş güçleri füze bateryası dün gece Suudi rejiminin tecavüz ve saldırılarına misilleme olarak Arabistan’ın batısında yer alan Cizan havaalanını “Bedir-1” balistik füzesiyle hedef aldılar.

İRNA’nın el-Mesire televizyonundan naklen bildirdiğine göre Yemenli askeri bir kaynak, Suudi Arabistan toprakları içinde askeri hedeflere yönelik saldırının Yemen halkının tecavüzler karşısındaki en doğal hakkı olduğunu bildirerek, Yemen ordusu füze bataryasının Cizan havaalanına bir adet Bedir-1 füzesi fırlattığını bildirdi.

11 Nisan tarihinde de Yemenliler tarafından fırlatılan Bedir-1 füzesi Suudi Arabistan’ın Aramco petrol tesislerini hedef almıştı.

Dün ayrıca Yemen ordusu ve halk direniş güçleri füze bataryası Maareb eyaletinde Suudi rejimi ve uşaklarının toplanma merkezlerini hedef almış ve büyük can ve mal kaybı verdirmişlerdi.

Bilindiği gibi Arabistan, Mart 2015’te BAE, Amerika, İngiltere ve diğer bir çok ülkenin desteği ve işbirliğiyle  Yemen’e savaş açmış ve ardından bu ülkeyi   kara, hava ve denizden muhasara altına almıştır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.