Yemen’den BAE Müdahalesine Karşı Somali’ye Destek

  • 21 Nisan 2018
  • 1.227 kez görüntülendi.
Yemen’den BAE Müdahalesine Karşı Somali’ye Destek

Yemen Ensarullah Hareketi liderlerinden biri, BAE’nin müdahalesine karşı Somali’yi destekleyeceklerini açıkladı.

Yemen İnkılabı Yüksek Komitesi Başkanı Muhammed Ali el-Husi, geçtiğimiz gün twitter sayfasında yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: Somalili kardeşlerimizi desteklediğimizi ilan ediyor ve BAE Rejiminin Somali’nin içişlerine yönelik müdahalesini kınıyoruz.

Muhammed Ali el-Husi daha sonra şu ifadeleri kullandı: BAE’ye diyoruz ki, askerlerini Amerika’ya unutulmayacak bir ders veren bu özgürlükçülerden uzak tut ve geç olmadan bu dersten ibret al.

Geçtiğimiz aylarda Somali-BAE ilişkileri oldukça gerilerek karmaşık bir hal aldı.

BAE ve Somali arasında yıllarca süren siyasi ve ticari işbirliğinin ardında, iki ülke arasındaki ilişki her geçen gün yeni bir boyut kazanmaktadır.

Analistler tarafından konuyla ilgili şu değerlendirme yapılmaktadır: Bu iki ülke arasındaki anlaşmazlık ve kriz Mogadişu’nun Fars Körfezi krizi karşısında tarafsız bir tutum sergilemesine karşı BAE’nin verdiği tepkinin bir sonucudur.

Fars Körfezi İşbirliği Konseyi’ndeki kriz Suudi Arabistan, BAE, Bahreyn ve Mısır’ın 5 Haziran 2017’de Katar’la, terörizmi desteklediği gerekçesiyle, diplomatik ve siyasi ilişkilerini sonlandırmasının ardından ciddi oranda arttı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.