Yemen’den, saldırganların dini mekanlara saldırısına tepki

  • 26 Haziran 2018
  • 1.777 kez görüntülendi.
Yemen’den, saldırganların dini mekanlara saldırısına tepki

Yemen Vakıflar Bakanlığı, Suudi rejimi ve işbirlikçilerinin Hodeyde’deki dini mekanlara yönelik saldırılarını kınadı.

El Mesire’nin verdiği haberde, Yemen Vakıflar bakanlığı dün gece yayınladığı bildiride, Suudi rejimi ve işbirlikçilerinin, başta cami ve din alimi Ahmet Elfaz’ın türbesi olmak üzere dini mekanları hedef almalarını kınayarak, Suudi koalisyonu tarihi eserleri ve dini simgeleri yok etmekle suçladı.

Sözkonusu bildiride ayrıca, saldırganların son üç yılda Yemen’e yönelik tecavüzlerinde başta dini mekanlar olmak üzere sivil bölgeleri  hedef aldığı, genelde tarihi olan 908 camiyi tahrip ettikleri belirtildi.

Yemen Vakıflar Bakanlığı, UNESCO’nun bu konuda sessizliği ve tarihi ve kültürel mirasları koruma yönündeki sorumluluklarını yerine getirme yönündeki acizliğinden esef duydukları belirtirken, saldırganların Yemen’de işledikleri cinayetlerden dolayı yargılanmaları gerektiğinin zaruretine vurgu yaptı.

Öte yandan Yemen ordusu ve gönüllü halk güçleri Suudi koalisyonun saldırılarına karşılık olarak, Suudi rejiminin Riyad’daki  savunma bakanlığına bağlı bir kaç binayı füze saldırılarının hedefine aldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.