Yemen’den Suud saldırganlara karşı direnişe vurgu

  • 09 Şubat 2020
  • 507 kez görüntülendi.
Yemen’den Suud saldırganlara karşı direnişe vurgu

Yemen’in İran Büyükelçisi İbrahim Muhammed Muhammed Deylemi direnişe vurgu yaptığı açıklamasında, Yemen milleti en asgari imkanlarla S. Arabistan elebaşılığındaki ittifak güçlerine karşı direndiğini ve zafere ulaşıncaya dek de direnişe devam edeceklerini vurguladı.

IRNA’nın haberine göre, İran’ın kutsal Meşhed kentinde düzenlenen “Uluslararası şehit Süleymani, direniş coğrafyası ve küresel güvenlik” konferansında konuşan Yemen Büyükelçisi Deylemi şöyle ekledi:

İran İslam Cumhuriyeti’nin Amerikalılara füze tokadı, direniş ekseni etkili ve aktif olduğunu gösterdi. Direniş üyeleri benzer tokatları Amerika’ya vuracaktır.

Büyükelçi Deylemi ayrıca ABD patentli Yüzyılın Anlaşması ihanet planına işaretle Yemen milleti her daim Filistin milletinin yanında yer aldığını kaydetti.

Konferansa katılan Irak’ın Haşdi Şabi Hareketi komutanlarından Ebu Ahmet Cabiri de İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu Kudüs Gücü’nün şehit komutanı General Kasım Süleymani’yi dünya direniş komutanı olarak adlandırmak gerektiğini belirterek, şehit General Süleymani bölgede tüm kurtuluş savaşlarını planlayan bir komutan olduğunu ve bölgede Amerika, siyonist İsrail ve diğer düşmanların kumpaslarını boşa çıkardığını belirtti.

Cabiri, direniş ekseni mücahitleri General Süleymani’den mazlumları nasıl savunacaklarını öğrendiklerini ifade etti.

“Uluslararası şehit Süleymani, direniş coğrafyası ve küresel güvenlik” konferansı, şehit Süleymani’nin Afganistan milleti ve bölge milletlerinin direnişinde yerini ve rolünü ele almak üzere Afgan göçmenlerin ev sahipliğinde kutsal Meşhed kentinde düzenlendi.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.