Yemen’in Suudi rejimine füze saldırısında onlarca Suudi askeri öldü

  • 07 Mayıs 2018
  • 1.298 kez görüntülendi.
Yemen’in Suudi rejimine füze saldırısında onlarca Suudi askeri öldü

Yemen savunma bakanlığı dün gece yaptığı açıklamada, Yemen’in firari cumhurbaşkanı ve Suudi rejimi işbirlikçisi Mansur Hadi güçlerinin mevzilerine atılan füze sonucu onlarca Suudi askeri ve işbirlikçinin öldüğü ve yaralandığını bildirdi.

İRNA’nın haberine göre, Yemen halk komiteleri ve Yemen ordusu füze birliklerinin dün Suudi Arabistan’ın güneyinde yer alan sınırdaki Cizan bölgesindeki el’Teval güzergahına  ‘Zelzal1’ adlı bir balistik füzenin atılması sonucu çok sayıda Suudi askeri ve işbirlikçinin öldüğü ve yaralandığı anlaşılıyor.

Daha önce de Yemen ordusu sözcüsü Şeref Lokman, Suudi rejimi ve işbirlikçilerinin Yemen’e yönelik cinayet ve yıkıma dayalı saldırıları sürdüğü sürece Yemen’in füzelerinin de düşmanın mevzilerini vurmaya devam edeceğini bildirdi.

Yemen halk komiteleri ve ordusunun savunma gücü, Yemen aleyhindeki çok yoğun ablukaya rağmen her geçen gün daha da güçlenmekte.

Suudi rejiminin mart 2015’te Amerika ve batının desteğini alarak bazı rejimlerle birlikte Yemen’e açtığı savaşta bu zamana kadar en az 12 bin sivil ölürken milyonlarca Yemenli de evini barkını terketmek zorunda kaldı ve Yemen’in alt yapısının yüzde 80’i ise saldırılardan dolayı kullanılamaz hale geldi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.