Yemenli güçler Arabistan’a karşı savaşta yeni silahlar elde ettiler

  • 05 Mart 2017
  • 1.179 kez görüntülendi.
Yemenli güçler Arabistan’a karşı savaşta yeni silahlar elde ettiler

Yemenli güçler yeni ve değişik silahlarla Suudi ordusu ve uşaklarına karşı savaş sahnesini alt üst ettiler.

Suudi rejimi güçlerinin 4 kişinin hayatını kaybettiği ve 6 kişinin de yaralandığı Omran şehrine bağlı Merheb bölgesine yönelik hava saldırısına misilleme amacıyla Yemen ordusu ve halk direniş güçleri, Arabistan’a karşı yeni silahlar ve tank savarlar kullanmaya başladılar.

Yeni silahların savaş sahnesine girmesiyle savaş denklemini alt üst ettiğini belirten Yemenli bir yetkili bu yeni silahlarla Maareb eyaletinin Saravih kasabasında Suudi rejimi uşaklarının mevzilerinin hedef alındığını ve düşmana çok ağır can ve mal kaybının verildiğini bildirdi.

Öte yandan Yemen Ensarullah Hareketi Siyasi Konsey Üyesi, bu ülkeye yapılan işgalin Amerika ve Siyonist Rejimin İslam ümmetini yok etme planı olduğunu söyledi.

Yemen Ensarullah Hareketi Siyasi Konsey Üyesi Hamza El-Husi şu ifadelerde bulundu: “Bu ülkeye yapılan işgal, Amerika ve Siyonistlerin bölgede Arap ve İslam ümmetini yok etmek ve onları zayıflatmak için yaptıkları kapsamlı bir plandır.

Yemen’e yapılan işgal ve saldırı, Amerika ve İsrail’in, Arap ve İslam ülkelerini zayıflatma ve bu ülkeleri etnik ve dini olarak küçük ülkelere bölme planı doğrultusunda gerçekleşmektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.